dinsdag 21 juli 2015

Orlando (deel 2)

Op de rustdag zijn we lekker lang blijven liggen, rond 11 uur hebben we wat gegeten en gingen we op weg naar de Florida Mall. Dit is een erg grote mall met leuke winkels. Er is hier ook een M&M winkel, wat een feest om naar te kijken zeg ! Het is iets minder prettig voor je gebit en voor de lijn :) daarom hebben wij ook maar een klein zakje gekocht. Er zijn echt zoveel verschillende smaken en combinaties. We zijn niet avontuurlijk geweest en hebben alleen een klein zakje met crispy en gewone M&M's gekocht.


We hebben hier lekker rondgewandeld en wat leuke dingetjes gekocht. Ze hebben een mooie foodcourt, met heel veel keus. Caitlin had nog sjans ook, ze kreeg haar drankje gratis bij de Sbarro van een leuke jongen achter de kassa, ik moet haar vaker sturen als we eten gaan kopen hahahaa. We hadden allemaal iets anders en alles smaakt goed.
Na het eten gingen we weer naar het huisje, een beetje chillen en weer vroeg naar bed.

MAGIC KINGDOM

We gingen op tijd van huis en reden richting Disney Word, wat is dat een gigantisch terrein zeg ! Echt heel erg groot. Na het parkeren moet je nog met een ander vervoermiddel naar het terrein van Magic Kingdom, dat kan met de Disney ferryboat, de Disney trein of bus. Wij hebben de ferry genomen, in nog geen 10 minuten brengt deze je naar de ingang van Disney World. 



Opening van het park.

Om 09.00 uur gaat het park open, om 08.30 uur begon The Magic Kingdom Welcome Show, wij kwamen toen net aan. Op dat moment begon bij mij eigenlijk het magische Disney gevoel, ik werd er gewoon een beetje emotioneel van. De liedjes, de omgeving, de super vriendelijke mensen. Ik weet het, Disney is super commercieel en all about the money maar toch, je bent voor een paar uur weg uit de realiteit en in een perfecte sprookjeswereld.


We hebben een tijdje rondgewandeld in het park toen hebben we naar de show gekeken met Mickey en Minnie Mouse, Donald Duck, Peter Pan en alle prinsessen.





Daarna zijn we in Big Thunder Mountain Railroad geweest, dit is een leuke achtbaan. Space Mountain is een achtbaan in het donker, die is best wel heftig, maar erg leuk. Disney heeft niet zo veel achtbanen in Disney en de meesten zijn niet zo eng als die van Universal. Het park is vooral geschikt voor wat jongere kinderen maar wij hebben ons ook heel erg vermaakt. Er is ook een spookhuis, The Haunted Mansion, deze is leuk maar echt niet zo eng. Monsters Inc. is een interactieve show en die was echt super grappig !

Stich Escape was echt apart, je krijgt het gevoel dat je in een ruimteschip zit, op een gegeven moment lijkt het net alsof iemand je op je schouder tikt, scary ! Het was wel jammer dat de Pirates of the Caribbean atrractie gesloten was.

Rond een uur of 5 kregen we trek, eigenlijk wilden we niet in het park eten en hadden bedacht om met de bus naar International Drive te gaan, hier zijn heel veel restaurantjes, en daarna weer terug naar het park voor de parade en het vuurwerk.
Na wat informeren bleek de busrit drie kwartier te duren, dat risico wilden we niet nemen dus namen we de bus naar Disney Boardwalk. Dit is een deel van het Disney resort met een aantal restaurantjes, o.a. een Hardrock cafe. Helaas bleek dat ze overal een wachttijd van zo'n 30 minuten hadden. Omdat we de parade niet wilden missen zijn we toch maar terug gegaan en hebben in het Magic Kingdom iets gegeten, achteraf was dit toch wel lekker.
Vanaf een uur of 6 was het begonnen met zachtjes regenen en dit ging wel een tijdje door. Maar toen we klaar gingen staan voor de parade om 20.30 uur was het gewoon droog ! De parade was echt zo mooi, Echt prachtig om te zien.



Drukte langs de route voor de parade die zo gaat beginnen.




















Na de parade was het tijd voor vuurwerk !

Het vuurwerk gaat bijna beginnen.

Na de parade was het tijd voor het vuurwerk. Tijdens de vuurwerkshow worden verschillende Disney nummers gespeeld uit o.a. Beauty and the Beast, Frozen etc. Ik dacht dat ik de enige was maar ook Caitlin moest wat traantjes wegpinken. Het valt niet te beschrijven, het magische gevoel die dit park bij je oproept.












Om 22.30 namen we de ferry terug naar de auto en lieten we de Disney Magie achter, daar waar het hoort :). Zaterdag gingen we nog een paar uurtjes terug naar Universal om een paar attracties nog eens dunnetjes over te doen. Daarna zijn we gaan  zwemmen, eigenlijk zouden we nog wat eten met Robine en gezin maar helaas zijn we elkaar misgelopen.

Zondag moesten we vroeg uitchecken uit de vakantiewoning. Na het uitchecken zijn we nog even langs de Orlando Premium Outlets gereden in de verwachting leuke aankopen te doen bij Nike, Puma, Adidas etc. Helaas vielen de prijzen nogal tegen, we zijn daar niet lang gebleven en zijn rond 13 uur aan de terugreis naar Miami begonnen.

We waren kapot na deze week in Orlando, het is superleuk en we hebben echt heel erg genoten maar het is ook echt vermoeiend hoor om in die hitte in die pretparken rond te lopen hoor. We hebben nu een paar dagen om bij te komen want woensdag gaan we naar New York !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten