maandag 20 juli 2015

Orlando (deel 1)


Orlando (deel 1)

Na 3,5 uur rijden kwamen we aan bij ons vakantieadres voor de komende week, Windsor Hills Resort. Wat een mooie locatie zeg ! Ons townhouse is  super schoon en mooi en luxe ingericht. Alle slaapkamers hebben een eigen badkamer en WC, door de hele woning is airco, de keuken is erg compleet ingericht. Dylan is nog even in het zwembadje gedoken, ook deze bevalt prima.
De bedden zijn zo hoog dat ik er gewoon in moet klimmen ! Ik voel me net de prinses op de erwt :)
Nadat we ons hebben geïnstalleerd zijn we naar de Publix supermarkt in de buurt geweest, we hebben hier brood, beleg en water gehaald want morgen is het tijd voor ons eerst pretpark, we gaan naar Seaworld.
We zijn nog wat moe na de lange rit met de auto en gaan op tijd naar bed omdat we morgen weer vroeg op staan.
's ochtends werd iedereen goed uitgeslapen en uitgerust wakker en gingen we, uitgerust met ons survivalpakket :) op weg naar Seaworld.

Orlando survivalpakket

Seaworld

Om 09.15 liepen we het park in, direct naar de eerste attractie. Met Caitlin en Dylan had ik afgesproken dat we in ieder geval in de Manta zouden gaan, dus daar liepen we gelijk naar toe. Het is een nogal populaire attractie dus we hebben wel een tijdje in de rij gestaan. Terwijl we daar stonden raakten we aan de praat met een Belgische dame en haar dochter, Erg gezellig en ik vergat heel even dat ik in de rij stond voor een superenge achtbaan. Maar toen was het dan echt zo ver en moesten we erin. In de Manta zit je niet, je hangt !! Never again ! Terwijl je hangt ga je ondersteboven, achterstevoren in loopings en in een noodgang over de achtbaan. Ik weet nu wel dat ik niet in mijn broek pies als in doodsbang ben :)

De Manta

Dennis en Dylan zijn daarna nog in Kraken geweest, dat is ook een heftige achtbaan maar ik had mijn portie enge achtbanen wel gehad, dus ik ging niet mee. 

In het park zie je veel eekhoorntjes, erg scahttig !

We zijn ook naar verschillende shows geweest, Pet's Ahoy is een grappige show met honden, katten en nog wat andere dieren.




De dolfijnenshow was ook heel erg leuk, wat zijn het toch een intelligente beesten ! Ook de show van de ster van Seaworld, Shamu, met de andere orka's was geweldig ! 

Shamu


Rond 18 uur hadden we bijna alles al gezien en gedaan en gingen we naar huis.
Toen we thuis kwamen namen we een lekkere douche en doken daarna snel in bed want de volgende dag was het tijd voor Universal, Islands of Adventure.


Universal, Islands of Adventure en Universal Studio's



Universal bestaat uit 2 gedeeltes, Islands of Adventure en Universal Studio's, we hebben beide parken in 3 dagen tijd bezocht.
We kwamen rond 08.30 aan in het park en liepen direct naar de eerste attractie op ons lijstje, de Simpsons. Volgens mij had iedereen hetzelfde lijstje want de wachttijd daar was 80 minuten !! (om 08.45!!!). Omdat we niet het idee hadden dat de wachttijd korter zou worden zijn we toch maar in de rij gaan staan. Het was wel een mooie attractie maar ik zou er niet nog een keer zo lang voor in de rij staan. Achteraf was dit wel de langste wachttijd die we deze week bij een attractie hebben gehad, gemiddeld duurde het zo'n 40 minuten.

Universal is echt een heel mooi park met leuke gewone en 3D attracties. In het park heb je ook een superhelden gedeelte. Hier staan ook regelmatig superhelden waar de kinderen (en volwassenen) mee op de foto mogen. Je merkt wel dat de één wat populairder is dan de ander. Bij Spiderman en Optimus Prime stond er een flinke rij, bij Storm kon een jongetje een hele foto sessie houden omdat hij de enige was :)








Natuurlijk zijn we ook naar het Harry Potter gedeelte geweest, The Wizarding World of Harry Potter, in het park geweest, WOW ! Echt geweldig, wat is dat mooi gemaakt.




Het lijkt net alsof je echt in Hogsmeade rondloopt, zelfs het treinstation Kings Cross is nagebouwd.



De school van Harry Potter, Hogwarts Castle, is ook helemaal nagebouwd.



 Het is de entree van de attractie, The Forbidden Journey. Dit is een achtbaan met 3D effecten. Echt supermooi en realistisch, In de rij wachten bij deze attractie is absoluut geen straf. Terwijl je door het kasteel loopt zie je allemaal leuke elementen uit de film, echt een aanrader !

Er zijn ook leuke live shows, o.a. een show van Fear Factor. Vraag me niet waarom maar er zijn dus echt mensen die tijdens een gezellig dagje pretpark bedenken dat ze graag mee willen doen met zo'n programma en dan ook echt schorpioenen en tarantula's op hun hoofd laten zetten. Of een smoothie met bedorven melk, maden en visafval drinken.... Je moet er maar zin in hebben ! Maar wij hebben er smakelijk om gelachen :).


Op het beeldscherm zie je de schorpioen die ze op het hoofd van een deelnemer hebben gelegd.



Er is een korte Blues Brothers Show, die is echt heel erg goed. Iedereen was aan het dansen en meezingen.

Na 1 dag Seaworld en 2 dagen Universal was het tijd voor een rustdag. Donderdag staan er geen parken op het programma, morgen gaan we shoppen en vrijdag is het tijd voor Disney World !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten